Selecteer een pagina

DM Organizing – Nabestaandenzorg

Na het overlijden van een dierbare kunt u alleen achterblijven. U heeft geen idee wat u vervolgens allemaal moet regelen. Uiteenlopende zaken dienen zich aan. Van praktisch tot administratief en juridisch. Als professional organizer – gespecialiseerd in nabestaandenzorg – help ik u met het regelwerk en breng ik structuur aan.

In aanloop naar de uitvaart wordt u nog omringd en geholpen door verschillende mensen, maar daarna blijft u alleen achter. Kunt u geen beroep doen op kinderen of bekenden in uw nabijheid, dan kunt u voor moeilijke keuzes komen te staan. Welke zaken hebben direct aandacht nodig en wat kan nog even blijven liggen? Dat is ontzettend ingewikkeld om allemaal zelf uit te zoeken, daarom kan ik u daarbij helpen.

Voorbeelden regelwerk nabestaandenzorg

Hieronder vindt u een greep uit de zaken waarmee ik u kan helpen:

  • Informeren van instanties
  • Opzeggen abonnementen
  • Wijzigen of opzeggen van verzekeringen
  • Uitzoeken financiële tegemoetkomingen (bijvoorbeeld toeslagen)
  • Opruimen van het huis, boedel uitzoeken, huis leegmaken voor verkoop
  • Stopzetten of wijzigen van automatische incasso’s
  • Bemiddelen in familieconflicten

Ook bij scheidingen

Dezelfde soort problematiek kan zich voordoen na een scheiding. Stel uw partner regelde alle administratieve en financiële zaken. Voor u is het allemaal nieuw. De post blijft maar binnenkomen en u raakt het overzicht kwijt. U wilt voorkomen dat incassobureaus of andere instanties aan uw deur staan. Het is dan goed om gebruik te maken van de diensten van een professional organizer. Dan heeft u het administratieve deel van uw leven snel weer op de rit.

In welke situatie u zich ook bevindt, weet dat u er niet alleen voor staat. Juist in deze – voor u toch al – verdrietige en zware periode, hoeft u niet alles zelf te doen. Het is belangrijk dat u gehoord wordt en dat u vol vertrouwen de toekomst in kunt. Ik bied u de ondersteuning die u nodig heeft.  

Mediation

Loopt het in de familie niet zo soepel? Is er onenigheid over de boedel? Voelt iemand zich benadeeld door een ander? Door alle emoties die rondom een overlijden (of scheiding) loskomen kan dit nog verder verslechteren en daar wordt uiteraard niemand gelukkig van.

Het blijft aan u knagen als mensen – waar u van houdt – niet respectvol zijn naar u of uw naasten. Vaak zijn het kleine dingen die groter worden naarmate de tijd verstrijkt. Ook daarin kan ik u ondersteunen.

Tijdens een mediation laat ik alle partijen uitzoomen van het probleem. Van een afstand kijken we samen naar de ontstane situatie. In mijn rol als mediator ben ik onpartijdig en is mijn enige doel om strijdende partijen nader tot elkaar te brengen.  

Over Daniëlle Meijers nabestaandenzorg

In 2015 maakte ik van mijn hobby mijn werk en begon ik met DM organizing. Mensen helpen om weer overzicht te krijgen. In huis door te ontspullen en op te ruimen, want het geeft zoveel rust in uw hoofd als uw huis op orde is.

Loondienst

Na 7 jaar maak ik de balans op. Er is veel veranderd. In 2018 werkte ik even weer in loondienst omdat de vader van mijn dochters en ik uit elkaar gingen. In die periode wilde ik mezelf en onze meisjes de tijd geven om te wennen aan de nieuwe situatie. Na een half jaar loondienst – net op het moment dat ik me begon te vervelen – fuseerde het bedrijf. Mijn functie verplaatste naar Den Haag. Dat betekende dat mijn contract niet werd verlengd.

Duidelijke boodschap

Paniek? Nee hoor. Alsof het zo bedoeld was liep ik ergens naar binnen waar een man werkte in een ruimte die zich het beste laat beschrijven als een combinatie tussen een magazijn en berghok. Een werkplek kon ik het niet noemen. Hij was blij dat ik hem daarop attendeerde en gaf mij de kans om er werk van te maken.

Een paar dagen later – na het opruimen, inrichten en een likje verf – werkte hij in een lekker fris en geordend kantoor. Hoe duidelijk wil een mens boodschap krijgen? Vanaf dat moment heb ik me weer ingeschreven als ondernemer en hervatte ik DM Organizing.

De opdrachten kwamen bijna vanzelf naar me toe. Naast mijn DM Organizing klussen kon ik bij enkele vaste opdrachtgevers de financiële administratie afhandelen. Het is heel fijn om een dergelijke stabiele basis te hebben als je alleen een huishouden draaiende houdt.

Mediation opleiding

Om nog meer waarde te kunnen toevoegen aan mijn werkzaamheden en een ander stuk van mezelf (dat altijd benieuwd is naar de andere kant van een verhaal) verder te ontwikkelen en te kunnen toepassen heb ik in 2021 een Mediator-opleiding gevolgd.

Hoe fijn is het als de spanning verdwijnt en mensen weer nader tot elkaar komen? Vaak zijn het van die kleine dingen die blijven sluimeren, totdat het uitgesproken is.

Nabestaandenzorg

Alles komt nu bij elkaar samen in nabestaandenzorg. Of het nu gaat om het oppakken van de praktische zaken zoals het afhandelen van administratieve taken, het opruimen en verdelen van de spullen, leegruimen en verkoopklaar maken van een woning. Of het bemiddelen in familieconflicten. DM Organizing staat voor u klaar. U hoeft het niet alleen te doen.

Tarieven

Nabestaandenzorg dagdeel (ca. 3 uur)

€ 250,-

Mediation

€ 125,- per uur

Na een gratis intakegesprek waarin alle tijd is om uw hulpvraag kenbaar te maken,
krijgt u een vrijblijvende offerte. Indien u hiermee akkoord gaat maken we op korte termijn een afspraak om te starten met de begeleiding.

Contactgegevens

danielle@dmorganizing.nl
06-18557892
www.dmorganizing.nl

Contactformulier